Híreink

Folyamatosan beszámolunk munkánkról, eseményeinkről, valamint aktuális képzéseinkről. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Kézenfogva menekülők – adománygyűjtő kampány

2020. november 24.

  Kampányunkkal a családon belüli erőszak elől gyermekükkel menekülő anyák számára kívánunk terápiás segítséget nyújtani. A családon belüli, párkapcsolati erőszak és a bántalmazás nem csupán a bántalmazottak testére, hanem lelkére és mentális egészségére is veszélyt jelent és súlyos traumákat okoz, ami megfelelő pszichológiai ellátás hiányában további komoly szenvedéssel járhat a túlélő számára. Szeretnénk, minél több […]

Képzési beszámoló: Trauma-tudatos segítségnyújtás

2020. október 25. | képzés

Október 2-án lezárult a Traumaközpont intenzív két napos, interaktív képzése a trauma-tudatos segítségnyújtásról. A résztvevők visszajelzései alapján a képzés nagyon hasznosnak bizonyult, melynek nagyon örülünk, hiszen fontosnak tartjuk a trauma-tudatos segítségnyújtás minél szélesebb körben való megismertetését.                                       […]

Pszichológiai elsősegély képzést indítunk

2020. október 05.

A Traumaközpont képzést indít Pszichológiai elsősegély munkahelyi környezetben címmel. A képzést 2020. november 26. és november 27, 9.00 és 15.00 óra között tartjuk. A képzésre való jelentkezés 2020. november 15-én 12:00 órakor lezárul.

Trauma-tudatos segítségnyújtás képzés indul

2020. augusztus 03.

Június 27-én a PTSD tudatosság napjának alkalmából elindítjuk a Traumaközpont podcast csatornáját 'Kiút a traumából' címmel, melyben a Traumaközpont pszichológus kollégái beszélgetnek egymással és vendégeikkel traumáról és terápiáról közérthetően.

PTSD tudatosság hónap a Traumaközpontban

2020. június 01.

A Traumaközpontban fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon is több szó essen az egyéni és társadalmi traumákról, valamint ezek lehetséges következményeiről. Júniusban mi is a PTSD tünetegyüttesére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Mindannyian a megbélyegzés és a diszkrimináció leküzdéséért

2020. április 23.

A Traumaközpont fontosnak tartja a mentális egészséggel kapcsolatos általános társadalmi ismeretek és tudatosság javítását az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés céljával. Ezért csatlakoztunk a Mental Health Europe (Európai Mentális Egészség Hálózat) kezdeményezéséhez, a Mindannyian kampányhoz.

Gyakornokot keresünk

2020. április 01.

A Traumaközpont Nonprofit Kft. fizetett, távmunkában és részmunkaidőben végezhető gyakornoki pozíciót hirdet.

Képzési beszámoló: pszichológiai elsősegélynyújtás munkahelyi környezetben

2020. március 03.

Február 13-án és 20-án került megrendezésre a Traumaközpont képzése a pszichológiai elsősegélynyújtásról.

A Traumaközpont 2019-es eredményei számokban

2020. február 10.

Szeretnénk megosztani Veletek a Traumaközpont munkájáról készített rövid összefoglalónkat, melyben 8 fontos adatot emeltünk ki 2019-es munkánkról.

‘Láthatatlan Sérülések’ adománygyűjtő kampányunk sikeresen zárult

2019. december 27.

Segítségetekkel 320.000 forint gyűlt össze arra, hogy minél több túlélőt tudjunk támogatni a gyermekkori szexuális abúzus feldolgozásának útján.

Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!