Aktuális projektek

A Traumaközpont kiemelt céljainak megvalósításában fontos szerepet játszanak a hazai és nemzetközi együttműködések keretében megvalósuló aktuális projektjeink, amelyekről itt olvashat bővebben.

 

A fiatalok mentális egészségének támogatása a COVID-19 után

2022. január 1. – 2022. december 31.

A program a 15-24 éves fiatalok mentális egészségének támogatását célozza meg a COVID-19 okozta nehézségek árnyékában, valamint a fiatalokkal dolgozó szakembereknek biztosított képzések révén.

A programról bővebben itt olvashat.

 

Ne hagyd, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány

2020. június 1. – 2022. november 30.

A Traumaközpont partnerként vesz részt a Ne hagy, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány című projektben, amely a prevencióra és a figyelemfelhívásra helyezi a hangsúlyt. A program egyik eleme a hazai emberkereskedelem jelenségeit és a segítő ellátórendszerek kutatása, kiemelt fókuszt helyezve a pszichológiai mozgatórugókra. A kutatás eredménye egy könnyen használható kézikönyv lesz. Másik elemeként oktatási intézményekben és gyermekotthonokban tartunk közvetlen, interaktív előadásokat, foglalkozásokat. A középiskolás korosztálynak szóló előadások célja az ismeretterjesztés, érzékenyítés. A körülöttük működő jelzőrendszeri tagok számára tartott foglalkozásokon a résztvevők a gyakorlatban is alkalmazható eszközöket sajátíthatnak el.

A projektről bővebben itt olvashat.

Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!