Projektek

A Traumaközpont kiemelt céljainak megvalósításában fontos szerepet játszanak a hazai és nemzetközi együttműködések keretében megvalósuló aktuális projektjeink, amelyekről itt olvashat bővebben.

Mentális segítségnyújtás Ukrajnából menekülők számára

A projekt lezárult.

2022. december – 2023. június 30.

Az International Rescue Committee (IRC) által támogatott projektünkben komplex módon segítjük az ukrajnai menekültek pszicho-szociális jólétét, mentális állapotát.

A projektről bővebben ittolvashat.

🇺🇦Допомога в галузі психічного здоров’я для біженців з України

🇷🇺Помощь в области психического здоровья для беженцев из Украины

A nemi alapú erőszak áldozatainak támogatása

A projekt lezárult.

2022. november – 2023. december

Voice szervezettel együttműködésben a Traumaközpont a nemi alapú erőszak áldozatainak biztosít támogatott terápiás segítséget. A Traumaközpont rövid távú, támogatott terápiás ellátást biztosít mindazon kliensek számára, akik a nemi alapú erőszak bármelyik formájának feldolgozásában kérnek segítséget.

A projektről bővebben itt olvashat.

Közösen az Ukrajnából menekülő gyermekekért és családokért

A projekt lezárult.

2022. április – 2023. szeptember 30.

A szomszédunkban jelenleg is zajló háború következtében Magyarországra is érkeznek olyan menekülő gyermekek és családok, akik segítségre és támogatásra szorulnak. A Magyarországi Terre des Hommesalapítvánnyal együttműködésben a Traumaközpont közösen dolgozik azon, hogy az Ukrajnából menekülő gyermekek és családok számára fenntartható, jóllétüket biztosító támogatást nyújtson.

A projektről bővebben itt olvashat.

A fiatalok mentális egészségének támogatása a COVID-19 után

A projekt lezárult.

2022. január 1. – 2023. december 31.

A program a 15-24 éves fiatalok mentális egészségének támogatását célozza meg a COVID-19 okozta nehézségek árnyékában, valamint a fiatalokkal dolgozó szakembereknek biztosított képzések révén.

A programról bővebben itt olvashat.

 

Ne hagyd, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány

2020. június 1. – 2023. március 31.

A Traumaközpont partnerként vett részt a Ne hagy, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány című projektben, amely a prevencióra és a figyelemfelhívásra helyezi a hangsúlyt. A program egyik eleme a hazai emberkereskedelem jelenségeit és a segítő ellátórendszerek kutatása, kiemelt fókuszt helyezve a pszichológiai mozgatórugókra. A kutatás eredménye egy könnyen használható kézikönyv lesz. Másik elemeként oktatási intézményekben és gyermekotthonokban tartunk közvetlen, interaktív előadásokat, foglalkozásokat. A középiskolás korosztálynak szóló előadások célja az ismeretterjesztés, érzékenyítés. A körülöttük működő jelzőrendszeri tagok számára tartott foglalkozásokon a résztvevők a gyakorlatban is alkalmazható eszközöket sajátíthatnak el.

A projektről bővebben itt olvashat.