Mottónk: A terápiás segítség nem kiváltság.

A Traumaközpont víziója, hogy Magyarország egy olyan hely, ahol a pszichológiai segítség nem kiváltság és mindenki, akinek szüksége van, hozzáfér a megfelelő ellátáshoz, szociális háttértől és az állami ellátórendszer kapacitásaitól függetlenül.

A Traumaközpontban kiemelten fontos feladatnak tekintjük a hátrányos helyzetű vagy előítélettel kezelt társadalmi csoportokhoz tartozók ellátását, illetve olyan traumát átélt személyek rehabilitációját, akiknek az anyagi vagy társadalmi helyzete nem teszi lehetővé a szakszerű, folyamatos segítséghez való hozzáférést.

Céljaink között szerepel még, hogy a foglalkozásuk során traumatizált személyekkel dolgozókat, illetve velük kapcsolatba kerülőket érzékenyítsük és felkészítsük a klienseikkel illetve munkatársaikkal való együttműködés traumához köthető speciális aspektusaira.

Támogatjuk vállalati partnereinket a munkahelyi traumák és krízisek kapcsán. Képzéseket nyújtunk, hogy a munkavállaló, a munkahelyi csoport és a vezetőség is javítsa azon ismereteit és képességeit, amelyek egy traumatikus esemény (pl. munkahelyi baleset, zaklatási eset vagy munkahelyen kívüli trauma, mint egy családtag halálesete) kapcsán hatékonyan alkalmazhatóak. Képzéseink mellett ügyeleti rendszerünk is elérhető, amelynek keretében segítjük a traumák és krízisek helyszíni feldolgozását.

Fontosnak tartjuk továbbá a mentális egészséggel kapcsolatos általános társadalmi ismeretek és tudatosság javítását az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés céljával.

A Taumaközpont alapító okiratát itt olvashatja el.

Gyakran ismételt kérdések

 • Kiknek nyújt segítséget a Traumaközpont?

  A Traumaközpont Nonprofit Kft. 2018-ban jött létre egy komoly szakmai bázisra és módszertanra építve annak érdekében, hogy a traumatizált magyar állampolgárokat és családtagjaikat pszichiátriai, pszichoterápiás, pszichológiai kezeléssel, illetve pszicho-szociális tanácsadással segítsük.

 • Hogyan támogatja a hátrányos helyzetűeket?

  A Traumaközpontnál a hátrányos helyzetű traumatizált ügyfelek a piaci árnál jóval kedvezőbb áron juthatnak szakmai segítséghez, ugyanis kizárólag hozzájárulást kérünk. Alapelvünk, hogy a terápiás segítség ne legyen kiváltság és széles rétegek hozzáférjenek a mentális egészség szempontjából fontos asszisztenciához. A terapeutáink munkadíját jellemzően projektfinanszírozásból vagy a Traumaközpont szolgáltatásainak értékesítéséből fedezzük.

 • Milyen szakmai alapelveket követ a Traumaközpont?

  Szakmai alapelveinkről ide kattintva olvashat bővebben.

 • Szeretnék a Traumaközponttal együttműködni, kit kereshetek?

  Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül vagy keressen minket bátran a Csapatunk menüpontban megadott elérhetőségeinken.

Az vagyok, aki vagyok. Úgyse lehetek más: miért féljek hát fölfödözni, ki vagyok?

Szophoklész: Oedipusz király