Hasznos linkek

Budapest Pride magyarországi LMBTQ menekülteknek szóló Instagram oldal

Elindult a Budapest Pride magyarországi LMBTQ menekülteknek szóló Instagram oldala – Ukrajnából és más országokból érkezőknek.

Kövesd őket hasznos információkért olyan témákban, mint a menedékes státusz, egészségügy, munkavállalás, szexuális és reproduktív egészség és jogok, pszichológiai segítségnyújtás, utazás, LMBTQ jogok és szolgáltatások, stb.

Az oldal bio-jában elhelyezett Linktree linken további hasznos információkat és szolgáltatásokat találtok

Link: https://www.instagram.com/lgbtq_refugees_hungary/

 

Pszichológiai elsősegély: Útmutató a helyszínen dolgozók számára

A Traumaközpont (Dr. Sebestyén Árpád, Jeney Orsolya) lektorálta

Ez az útmutató a pszichológiai elsősegélyről szól, amely humánus, támogató és praktikus segítség embertársaink számára, akik súlyos válságos helyzetben éltek át eseményeket. Azokhoz íródott, akiknek módjukban áll segíteni olyan embereken, akik rendkívül felzaklató eseményeket éltek át. Keretet biztosít az emberek megsegítéséhez úgy, hogy közben tiszteletben tartja méltóságukat, kultúrájukat és képességeiket. Elnevezése ellenére a pszichológiai elsősegély a pszichológiai támogatás mellett társadalmi támogatás is.

A kiadvány digitális formátumban itt elérhető.

 

Ne hagyd Kampány

2020. június 1-je és 2022. november 30-a között a Traumaközpont partnerként vesz részt a Ne hagyd, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány* című projektben, amely 2022. december 31-ig tartott.

A projektünkről bővebben itt olvashat.

A kampányhoz tartozó weboldalak:

 

Kék Vonal Lelkisegély Szolgálat

Lelkisegély szolgálat ukrán és orosz nyelven, hazánkban élő, Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és gyermekükért aggódó szülőknek.

Az anonim és (magyar hálózatból) ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön ⏰16.00 és 20.00 között várják a megkereséseket a 📲+36 80 984 590 számon és az ukraine@kek-vonal.hu emailcímen.
🌐További információk: https://ua.kek-vonal.hu/

 

Amennyiben az ismeretterjesztő anyagaink érdeklik, javasoljuk, hogy látogasson el a Facebook oldalunkra, illetve a weboldalunk blog bejegyzéseihez, valamint kövesse nyomon podcastsorozatunk epizódjait.

 

Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!