A fiatalok mentális egészségének támogatása a COVID-19 után

A pandémia következtében kialakult krízishelyzet különösen érzékenyen érintette a 15-24 év közötti fiatalokat. A szigorítások és sorozatos karanténokkal járó elszigeteltség, a bizonytalanság és félelem miatti erős szorongás érzésével kellett megküzdeniük. A Traumaközpont 2022-ben induló új programja a fiatalok mentális egészségének támogatását célozza meg a COVID-19 okozta nehézségek árnyékában.

A program három fontos pillérre épül.

  • A fiatalok számára kedvezményesen elérhető egyéni és csoportos terápiák keretében nyújtunk pszichológiai segítséget. Amennyiben ez a lehetőség érdekelné, keressen minket az info@traumakozpont.hu email címen.
  • A program során külön hangsúlyt fektetünk a kortárs segítésre és a kortárs segítők képzésére. Ezért a felsőoktatási tanácsadóknak, kortárs segítőknek, szociális munkásoknak, valamint az érintett korosztállyal dolgozó szakembereknek biztosítunk kedvezményes traumatudatos segítségnyújtás képzéseket.
  • A program harmadik pilléreként a mentális egészséget és elősegítésének különböző aspektusait járjuk körül a Traumaközpont podcast sorozatának ősszel induló új évadában.

A projekt a King Baudouin Foundation támogatásával valósul meg.

 

Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!