Kroó Adrienn

Kroó Adrienn vagyok, klinikai szakpszichológus, EMDR terapeuta. Az ELTE PPK pszichológia szakán végeztem Egészségpszichológia szakirányon, a Semmelweis Egyetemen szereztem klinikai szakpszichológusi képesítést, a Pécsi Tudomány Pszichológiai Doktori Iskola PhD hallgatója vagyok. Több, mint tíz éve dolgozom különböző traumatikus helyzetek túlélőivel. Pályafutásomat traumatizált menekültek rehabilitációjával kezdtem a Cordelia Alapítvány pszichológus munkatársaként. Sokat tanultam a túlélőktől ezen időszak alatt, fontosnak tartom, hogy megoszthassam ezt a tudást és tapasztalatot.

Klinikai tevékenységem mellett tudományos kutatómunkát, valamint oktatást is végzek trauma, a poszttraumatikus állapotok, valamint a megküzdés és prevenció területén. Több nyelven dolgozom, szívesen foglalkozom különböző kultúrájú és hátterű emberekkel, és integratív terápiás szemléletet alkalmazok, amelynek meghatározó része az EMDR – egy speciális traumaterápiás módszer – szemléleti és gyakorlati beépítése.

 

Kroó Adriennel kapcsolatos médiamegjelenések:

Kroó Adrienn Dr Hárdi Lillával közösen írtak egy fejezetet a Trauma-kaleidoszkóp kötetbe:

A menekültek körében végzett krízis intervenciós és rehabilitációs tevékenység tapasztalataira támaszkodva írták meg „A Menekültek és a Trauma” című fejezetet. A fejezetben a menekültek rendkívül összetett és súlyos, transzgenerációs, krónikus, és komplex traumatizációjáról, valamint a rezilienciáról és poszttraumás növekedésről is lehet olvasni, elméleti és gyakorlati szempontból . A szerzők kitérnek speciális menekült csoportokra, mint a kínzást túlélt menekültekre, valamint olyan sérülékeny csoportokra, mint a nők, gyermekek és LMBTQ menekültek. Fontos részét képezi a fejezetnek a menekültekkel végzett terápiás munka, a segítő kapcsolat jellemzői, valamint a kiégés és szupervízió ezen a területen.

Kroó Adrienn is a A holokauszt nemzedékei kötet szerzői közé tartozik. További információk: https://traumakozpont.hu/2024/01/19/konyvajanlo-a-holokauszt-nemzedekei/

 

 

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Terápia formája: személyes, online

Rendelő helyszíne: Budapest, 2. kerület

Korosztály: kamaszok és fenőttek

 

Jelenleg nem vállal klienseket.

Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!