Mentális segítségnyújtás az ukrán háború érintettjeinek

2022. március 02.

Mentális segítségnyújtás az ukrán háború érintettjeinekA háború érintettjeinek nagy szüksége van az azonnali mentális segítségnyújtásra. Nemcsak azért, hogy jobban meg tudjanak küzdeni a mostani mentális terheléssel, de az azonnali támogatás segít megelőzni a későbbi tünetek kialakulását.

A hirtelen Magyarországra szakadt menekültek fogadására nem volt felkészítve az ország, így a velük dolgozók sem kaphattak megfelelő felkészítést. A mostani munka azért is megterhelő, mert az érkezők nagy részét nők és gyerekek teszik ki. 

Kérjük támogassa ezirányú tevékenységeinket adománnyal! 

 

Az összegyűlő összegtől függően a következő tevékenységeket tudjuk biztosítani: 

  1. Pszichológiai segítségnyújtás, krízisintervenció menedékeseknek, itt élő ukránoknak, háborúban érintetteknek (3 alkalom (5.000 Ft/ alkalom) 
  2. Csoportterápia, verbális és nonverbális módszerekkel. Terapeutáink munkáját szakképzett anyanyelvű tolmácsok segítik (5.000 Ft / alkalom)
  3. Anya – gyerek reziliencia csoportok (10.000 Ft/ csoport)
  4. Szupervízió: A traumatizált személyekkel dolgozó, közvetlen segítői munkát végző szakemberek, önkéntesek gyakran szembesülnek a másodlagos traumatizáció és kiégés tüneteivel. Ennek megelőzésére és csoportos feldolgozására a Traumaközpont klinikai szakpszichológusai csoportos szupervíziót tartanak (10.000 Ft/ szupervízió)
  5. Online felkészítő tréning önkéntes segítőknek, akik a határ mentén segítenek (10.000 Ft/ alkalom)

Emellett a Traumaközpont honlapján és Facebook oldalán rendszeresen posztolunk szorongásoldó tippeket, írásokat, hogy támogassuk azokat, akinek a háború közelsége komoly lelki terhet jelent. A Traumaközpont vállalja a pszichés segítségfelajánlások koordinálását. Amennyiben önkéntes felajánlása van, írjon nekünk az: info@traumakozpont.hu- ra. Köszönjük!


Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!