Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Június 27 – PTSD tudatosság napja

2022. június 27. | kepicszsanett , krooadrienn , ptsd , sebestyenarpad , traumatudatosság

Június 27-e a poszttraumás stressz-zavar tünetegyüttes, vagyis a PTSD tudatosság világnapja. Ebből az alkalomból a Traumaközpont három terapeutájával, Kepics Zsanettel, gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológussal, Kroó Adriennel, klinikai szakpszichológussal és EMDR terapeutával és Dr. Sebestyén Árpáddal, kríziskezelő szakpszichológussal és integratív gestalt-, transzperszonális- és hipnoterapeutával beszélgettünk.

Bemutatjuk a Traumaközpontot – Kiút a traumából- 14. rész

2021. szeptember 30. | podcast , traumatudatosság

14. Epizódunkban Richter Júlia szakmai koordinátorunk beszélget Jeney Orsolyával, a Traumaközpont ügyvezető igazgatójával. Orsival bemutatjuk szervezetünk tevékenységeit, vízióját, misszióját és megvitatjuk milyen kihívásokkal küzdünk.

Traumáink megszelídítése tánccal: online nyílt óra minden érdeklődő számára

2021. szeptember 27. | traumafeldolgozás , traumatudatosság

Online elérhető nyílt alkalommal jelentkezett a Praetorian Art and Health Hogyan valósul meg egy trauma-tudatos táncos képzés? Milyen módon lehet traumákról beszélni tánc által? A Traumáink megszelídítése (Taming our Trauma) projekt célkitűzéseiről, eddigi tapasztalatairól számolnak be a résztvevő pszichológusok, táncosok, vizuális művészek és koreográfusok. 

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!