Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Traumáink megszelídítése tánccal: online nyílt óra minden érdeklődő számára

2021. szeptember 27. | traumafeldolgozás , traumatudatosság

Online elérhető nyílt alkalommal jelentkezett a Praetorian Art and Health Hogyan valósul meg egy trauma-tudatos táncos képzés? Milyen módon lehet traumákról beszélni tánc által? A Traumáink megszelídítése (Taming our Trauma) projekt célkitűzéseiről, eddigi tapasztalatairól számolnak be a résztvevő pszichológusok, táncosok, vizuális művészek és koreográfusok. 

Traumáink megszelídítése tánccal (Praetorian Art and Health Non-Profit)

2021. augusztus 13. | együttműködés , traumafeldolgozás

A Praetorian Art and Health és a Tristan Productions legújabb, Traumáink megszelídítése projektje egyedülálló módon arra vállalkozott, hogy olyan tréning – és kommunikációs anyagot dolgozzon ki táncművészek számára, amely figyelembe veszi a táncosok mentális – és lelkiállapotát, és felszólal a különféle traumatikus élmények ellen, melyek a művészeket érinthetik. A szakmai anyagok kidolgozása olyan interdiszciplináris és […]

Podcast: Trauma, pszichoanalízis, kényszerbetegség – Kiút a traumából- 13. rész

2021. július 30. | podcast , traumafeldolgozás

Kiút a traumából vendége ezúttal Dr. Csigó Katalin pszichoanalitikus pszichoterapeuta, akivel arról beszélgettünk, hogyan gondolkodik a pszichoanalízis a traumáról. Mire fekteti az egyik legismertebb klasszikus terápiás módszer a hangsúlyt és mi a folyamat lényege? Az is kiderül mi lehet a kapcsolat Kata szakterülete, a kényszerbetegség és a traumatikus események között. Végül szót ejtünk a poszt-Covid szindrómáról és terápiás lehetőségekről.

Podcast: SE®: A vadon élő állatok titka – Kiút a traumából – 11. rész

2021. április 30. | podcast , SE , SomaticExperiencing , traumafeldolgozás

A vadon élő állatok, bár gyakran vannak életveszélyben, ritkán traumatizálódnak. Vajon mit tanulhatunk tőlük a traumafeldolgozás kapcsán és ezt hogyan lehet egy terápiában hasznosítani? Podcast sorozatunk 11. epizódjában a Peter Levine nevéhez fűződő, Somatic Experiencing (SE), testi megtapasztaláson alapuló traumaterápiás módszerről Richter Júlia beszélget a Sydneyben élő Szász Andreával, aki traumaspecialista és SE terapeuta, illetve Kovács Eszterrel az SE Hungary megalapítójával.

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!