Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

„Az embert meglátni, nemcsak a menekültet” – Interjú Kroó Adriennel a Mindset Pszichológia oldalán

2022. július 05. | krooadrienn , menekültügy

"A pszichológusi munka nem feltétlen csak abból áll, hogy egy kényelmes fotelből hallgatjuk a hozzánk forduló kliensek nehézségeit. A szakemberek egy része nap, mint nap az élet sűrűjében, terepen dolgozik, ahol a rendelői környezettel szemben egészen másfajta képességek szükségesek a hatékony működéshez." - Kroó Adrienn klinikai szakpszichológussal Kürthy Anna készített interjút. 

Június 27 – PTSD tudatosság napja

2022. június 27. | kepicszsanett , krooadrienn , ptsd , sebestyenarpad , traumatudatosság

Június 27-e a poszttraumás stressz-zavar tünetegyüttes, vagyis a PTSD tudatosság világnapja. Ebből az alkalomból a Traumaközpont három terapeutájával, Kepics Zsanettel, gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológussal, Kroó Adriennel, klinikai szakpszichológussal és EMDR terapeutával és Dr. Sebestyén Árpáddal, kríziskezelő szakpszichológussal és integratív gestalt-, transzperszonális- és hipnoterapeutával beszélgettünk.

„Ez nem ott kezdődik, hogy valakit megütöttek” –a Szilágyi Liliána-ügyről a bunteto.com sportportálon

2022. január 13. | gyermekbántalmazás , krooadrienn

riporter: Havasi Zsolt a cikk a Büntető.com – on jelent meg 2022. január 7-én. Nem túlzás azt állítani, hogy Szilágyi Liliána a 2021 decemberében, a Facebook- és az Instagram-oldalán megjelent, traumatizált gyerekkoráról beszámoló írása felkavarta a közbeszédet. A sportolót abban a zárt és elvileg szeretettel teli közegben, a családban érte bántalmazás, amelyben egy felnövekvő gyerek […]

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!