Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hogyan nyugtassam meg magam, ha elöntenek az érzelmek? / Регулювання емоцій: як заспокоїти себе, коли я переповнений емоціями? / Регуляция эмоций: Как успокоить себя, когда «контейнер переживаний переполнен»?

2023. július 31. | érzékeszerv , nyugtatás , önszabályozás , pszichológia , trauma , ukrán

Életünkben történhetnek olyan nem várt, fenyegető helyzetek, amelyek jelentősen kimozdítanak egyensúlyi állapotunkból, intenzív, gyorsan változó érzelmeket okozva, amelyeket kontrollálatlannak érezhetünk, valamint tapasztalhatunk kiüresedést is, mintha nem lennénk kapcsolatban magunkkal és másokkal. Léteznek azonban olyan technikák, amelyekkel visszavehetjük a kontrollt az életünk felett, segítenek megnyugtatni felbolydult idegrendszerünket, támogatják a kapcsolódást magunkhoz és másokhoz. Az alábbiakban olyan […]

Tapasztalatmegosztás a „Testben otthon” mozgáscsoportról

2023. március 14. | IKT , jarovinszkijvera , mozgáscsoport , mozgásterápia , táncterápia , trauma , traumaoldás , TRE

A 2022. Őszén indult “Testben otthon” 10 alkalmas testorientált traumaoldó mozgáscsoport az integrált kifejezés és táncterápia (IKT) és a TRE® (stressz,-izomfeszültség, és traumaoldó gyakorlatok) segítségével, 2023. februárjában ért véget. A csoportot Jarovinszkij Vera tanácsadó szakpszichológus, integrált kifejezés -és táncterapeuta, táncművész, EMDR Practitioner jelölt, TRE provider vezette. A mozgáscsoportról bővebben a résztvevők beszámolói után olvashatnak.   […]

Podcast: A menekültlét és a kínzás traumája – beszélgetés dr. Hárdi Lillával – Kiút a traumából – 8. rész

2021. január 29. | kínzás , podcast , trauma

Hogy kerülnek ide? Min mentek keresztül? Hogyan rombolja a kínzás a testet és a lelket? Mi jelent segítséget? Az idén 25 éves Cordelia Alapítvány menekülteket és kínzástúlélőket segítő munkájáról Gerlinger Lilla beszélgetett dr. Hárdi Lilla pszichiáter, pszichoanalitikus pszichoterapeutával, az alapítvány orvos igazgatójával.

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!