Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Podcast: Az emberkereskedelem pszichológiai aspektusai – Kiút a traumából – 10. rész

2021. március 30. | emberkereskedelem , nehagyd , podcast

Mi az emberkereskedelem? Kiből lesz áldozat? Milyen előítéletek, sztereotípiák rombolják az áldozatok megküzdési kísérleteit? Milyen prevenciós lépések hatékonyak? Mit tehet a pszichológus az áldozatok támogatásában?

A Gazda

2021. március 23. | emberkereskedelem , kiszolgáltatottságnapló , nehagyd

Sárinak hívják a feleségemet, de amikor róla gondolkozom, csak az asszonynak hívom. Vajon ő szokott-e rólam gondolkozni, és olyankor a nevemen szólít-e, vagy csak azt mondja, hogy az uram. Nekem is van uram. De egymás közt csak úgy hívjuk, hogy a Gazda. A Gazda jó. Pedig az elején gyűlöltem, és volt, hogy neki akartam esni, […]

Amire nem emlékszem

2021. február 17. | emberkereskedelem , kiszolgáltatottságnapló , nehagyd

Vannak olyan napok az életemben, amikor reggel felkelek, és már akkor elhatározom: erre a dátumra soha nem fogok emlékezni. Nem fogok, mert nem akarok. Lefordítom a naptárat. Rá sem nézek a mikró időjelzőjére. Ez a nap törölve lesz. Arra a napra sem emlékszem, pedig mennyiszer elképzeltem, milyen lesz, amikor utoljára vánszorgok el a bejárati ajtóig, […]

Minden prostituált emberkereskedelem áldozata

2021. január 25. | emberkereskedelem , nehagyd

Sebestyén Árpád kríziskezelő szakpszichológus, a Traumaközpont munkatársa, Az emberkereskedelem pszichológiai mozgatórugói című ismeretterjesztő kötet szerzője mesélt az Indexnek arról, hogy az elhanyagoló, bántalmazó családi háttér és a mélyszegénység hogyan tesz valakit potenciális áldozattá. Továbbá a szakember szerint van segítség, kellő tudatossággal igenis ki lehet törni az áldozati létből.

Az emberkereskedelem pszichológiai mozgatórugói – interjú Sebestyén Árpád, kríziskezelő szakpszichológussal

2020. október 16. | emberkereskedelem , nehagyd

A Traumaközpont partnerként vesz részt a Ne hagyd, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány című projektben, amelynek keretében Sebestyén Árpád, a projekten dolgozó kríziskezelő szakpszichológus munkatárs Az emberkereskedelem pszichológiai mozgatórugói címmel készített kutatást, amely hamarosan kézikönyv formájában publikálásra kerül. Árpáddal beszélgettünk a kutatással kapcsolatos tapasztalatairól.

Traumaközpont és az emberkereskedelem pszichológiai aspektusai

2020. augusztus 18. | emberkereskedelem , nehagyd

2020. június 1-je és 2022. november 30 között a Traumaközpont partnerként vesz részt a Ne hagyd, ne tedd! – emberkereskedelem elleni kampány című projektben, amely 2022. december 31. tart. A projekt megvalósítása során szervezetünk kutatást végez a hazai emberkereskedelem jelenségéről és a segítő ellátórendszerről, kifejezett fókusszal a pszichológiai mozgatórugókra valamint közvetlen, interaktív módon zajló találkozások, foglalkozások, előadások megtartásában vesz részt.

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!