Blog

Szakmai anyagok, interjúk, közérthető cikkek pszichológusainktól. Oldalunkon elsősorban a traumák, krízisek és a pszichológiai elsősegély témaköreiről olvashat. Ha szeretne értesülni friss tartalmainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Podcast: Gyermekterápiás módszertani kerekasztal – Kiút a traumából – 7. rész

2020. december 29. | emdr , gyermekterápia , podcast

Hogyan segíthetünk a traumát átélt gyermekeknek? Miben különböznek és miben hasonlítanak a különböző módszereket alkalmazó gyermekterápiák? Miben más a traumatizált gyermekek terápiája a más nehézséggel küzdő gyermekek terápiájához képest? Hogyan hatott a COVID-19 világjárvány a gyermekek, kamaszok pszichéjére?

Podcast: A traumatikus élmények spontán gyógyulást keresnek – beszélgetés Dr. Havelka Judittal – Kiút a traumából – 4. rész

2020. szeptember 25. | emdr , podcast

Sorozatunk negyedik részében Kroó Adrienn beszélget Dr. Havelka Judittal az EMDR terápiáról, amely egy rendkívül hatékony traumafeldolgozási technika, és az idők folyamán teljes értékű terápiás módszerré nőtte ki magát.

„A traumatikus élmények spontán gyógyulást keresnek” – interjú Dr. Havelka Judittal, a Magyar EMDR Egyesület elnökével

2020. június 16. | emdr , ptsd

Az EMDR egy rendkívül hatékony traumafeldolgozási technika, és az idők folyamán teljes értékű terápiás módszerré nőtte ki magát. Ma már nem csak klasszikus poszttraumás állapotokban, hanem majdnem minden olyan pszichés probléma kezelésében segítséget tud nyújtani, amelynek hátterében traumatikus élmények –azaz diszfunkcionálisan működő információs-emlékezeti hálózatok - találhatók. Dr. Havelka Judittal, a Magyar EMDR Egyesület elnökével, az Európai EMDR egyesület vezetőségi tagjával, akkreditált EMDR trénerrel, kiképző szupervízorral, pszichotrauma specialistával beszélgettünk.

    Szeretné munkánkat közelebbről is megismerni?

    Híreinkről, eseményeinkről és aktuális képzéseinkről havi hírlevelet küldünk feliratkozóinknak!