Szolgáltatásaink részletes leírása

MENTÁLIS ELSŐSEGÉY

Szolgáltatásaink egy olyan koncepcióra épülnek, amelynek célja, hogy

  • a szervezeteket felkészítse az extrém helyzetek kezelésére,
  • a döntéshozók képesek maradjanak a cselekvésre,
  • krízisesemények után is megmaradjon az érintett munkavállalók egészsége és munkaképessége.

Szolgáltatásaink során erősen támaszkodunk a pszichológiai elsősegély módszerére. Rendkívüli életesemények, katasztrófák, balesetek, bántalmazás, saját vagy hozzátartozó súlyos betegsége (esetleg halála) kapcsán kialakulhat akut stressz zavar. Ezt az átmeneti, súlyos szorongásos állapotot segítheti a pszichológiai elsősegély módszere, amellyel bizonyítottan csökkenthető a későbbi súlyos mentális egészségügyi  probléma (depresszió, poszttraumás stressz zavar, drogabúzus, öngyilkosság, stb.) kockázata.

Sokan nem tudják, hogy ilyen krízishelyzetben lévő munkatársukkal  hogyan viselkedjenek, melynek következtében inkább elkerülik, így ő még jobban egyedül marad a nehézségével.  A pszichológiai elsősegély útmutatót nyújt ahhoz, hogyan lehet a legtámogatóbb dolgokat mondani és tenni egy munkatársért, aki súlyos krízishelyzetben van és mik azok a mondatok, tettek, amiket jobb elkerülni. A pszichológiai elsősegély módszerének elsajátításával pszichológiai előképzettség nélkül is lehet hatékony és azonnali támogatást nyújtani. 

Különböző témákban nyújtunk kurzusokat és interaktív foglalkozásokat, amelyek felsorolását elolvashatod itt. 

Kapcsolódó képzési témák: 

  • pszichológiai elsősegély
  • kommunikáció krízisben lévő személlyel
  • gyászfeldolgozás
  • agressziókezelés, mediáció
  • stresszkezelés
  • vezetői kommunikáció krízis idején
  • munkahelyi bullying, zaklatás, bántalmazás

TRAUMATUDATOS MUNKAHELY

A szolgáltatás célja, hogy a pszichológia, neurológia és más társtudományok által traumáról, traumatizációról összegyűjtött tudást felhasználjuk a munkahelyi környezet javítására.

A munkavállalók életük nagy részét töltik a munkahelyükön, amelynek működése hatással van a mentális egészségügyi állapotukra. Ez természetesen visszahat a munkával való elégedettségre, hatékonyságra, motivációra, elköteleződésre valamint a lemorzsolődás mértékére.

A Traumatudatos Munkahely képzésünk egy komplex változást iránypz elő, melyben a vezetés leteszi a voksát a traumatudatosság mellet, ezáltal elősegíti a rendszer változását és a biztonság megteremtését.

Ennek a folyamatnak a lépéseit egyéni konzultációk mentén tudjuk kialakítani és a szervezet igényeire szabni. Általánosságban egy alapképzés és egy meghatározott ideig tartó kísérésből áll, ami lehetővé teszi a tréning során elsajátított eszközök használatát, finomhangolását

Kurzusainkat a vállalati igényekre szabva vagy nyitott, szabadpiaci képzések formájában is tartjuk. 

Szívesen küldünk további információt és közvetlen megkeresésekre válaszul a vállalati igényeket figyelembe vevő megoldásokra is teszünk ajánlatot. 

Keress minket bizalommal!

Kapcsolat

Elérhetőségünk

1133 Budapest
Kárpát u. 1/b.
6. emelet